28.4.12

Μερικές cult ταινίες που δεν έχετε δει

Μετά τα αφιερώματα The Beginning of Sleaze, Roger Corman και Pasta Paura, επιστρέφουμε με ένα special στην άβυσσο του sleaze κινηματογράφου όλου του κόσμου.

ΣΟΓΚΟΥΝ ΜΑΓΙΕΝΤΑ

Πρωτότυπος τίτλος: Kabuto
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Ιαπωνία, Αμερική, Αγγλία, 1991
Αυτή η υπερπαραγωγή [του Ken Fujiyama {3 Ninjas Kick Back (1994)} και του Shô Kosugi {ο οποίος έγραψε και την ιστορία μαζί με τον Nelson Gidding (ο οποίος έγραψε και το σενάριο)}] βρίσκει την Ιαπωνία του 1600 χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, πράγμα που αναγκάζει τον Daigoro Mayeda [ο Shô Kosugi του The Godfather: Part II (1974)] να πάει στην Ισπανία ώστε να αγοράσει τουφέκια. Εκεί τον υποδέχεται ο King Philip [ο Christopher Lee του The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)] και έπειτα το πλοίο του τον βγάζει στο Μαρόκο, όπου καταλήγει σκλάβος και για να κερδίσει την ελευθερία του θα πρέπει να μονομαχήσει με τον Don Pedro [ο David Essex του The Big Bus (1976)].



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: “ΑΘΑΝΑΣΙΑ”

Πρωτότυπος τίτλος: Freejack
Χώρα και χρονολογία κυκλοφορίας: Αμερική, 1992
Τον οδηγό φόρμουλας Alex Furlong [ο Emilio Estevez του Mission: Impossible (1996)] απαγάγει ο Vacendak [ο Mick Jagger, φρέσκος από το Running Out of Luck (1987)] και τον μεταφέρει στο μέλλον όπου η γυναίκα του [η Rene Russo του Showtime (2002)] δεν τον αναγνωρίζει. Πρόκειται για μια θεαματική ταινία που θα ήθελε πολύ να είναι το Blade Runner (1982) αλλά παρά τα εφέ που συγκλονίζουν, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τις εκρήξεις δεν τα καταφέρνει.








Images in a Convent (1979)
Η Isabella [η Paola Senatore του Eaten Alive! (1980)] πάει να μονάσει, όμως συναντά λεσβιακά, μαστιγώματα, βιασμούς και παρτούζες.
















Tales of Terror (1962)

Τρεις ιστορίες [Morella, The Black Cat και The Facts in the Case of M. Valdemar] του Edgar Allan Poe, στις οποίες πρωταγωνιστούν τρεις super-star του τρόμου [ο Vincent Price {House on Haunted Hill (1959)}, ο Peter Lorre {M (1931)} και ο Basil Rathbone {The Hound of the Baskervilles (1939)}] σκηνοθετημένες από τον Roger Corman {The Little Shop of Horrors (1960)}, τι παραπάνω μπορεί να θες από μία ταινία;











Twice-Told Tales (1963)

Τρεις ιστορίες [«The House of the Seven Gables", "Heidegger's Experiment" και "Rappaccini's Daughter"] του Nathaniel Hawthorne, με πρωταγωνιστή τον Vincent Price {House on Haunted Hill (1959)}.
















T.N.T. Jackson (1974)

Η πρωταγωνίστρια [η Diana 'T.N.T.' Jackson {η Jeannie Bell του Mean Streets (1973)}] πάει σε μια περιοχή με gangster όπου δέρνει ένα τσούρμο ninja και έπειτα ζητά «δουλειά» από τον Joe. Ξύλο & γυμνό.

Flavia the Heretic (1974)
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετική περίπτωση nunsploitation ταινίας, καθώς δεν επικεντρώνετε στο γυμνό ή τη βία, αλλά γίνετε της πουτάνας σε όλα τα επίπεδα, καθώς ακλουθούμε την ιστορία (το 1400 στην Puglia της Ιταλίας) της γυναίκας του τίτλου [η Florinda Bolkan του Don't Torture a Duckling (1972)]. Ποιητική σκηνοθεσία [του Gianfranco Mingozzi {Les exploits d'un jeune Don Juan (1987)}] και εμπνευσμένο camera work [του Sandro Tamborra {The Night Porter (1974)}] αναδεικνύει τα μαστιγώματα (και άλλα βασανιστήρια), τους βιασμούς και το splatter, σε αυτό το sleaze film πρώτης κατηγορίας.

Night Key (1937)
Ο David Mallory [ο Boris Karloff του Frankenstein (1931)] κατασκευάζει συστήματα ασφαλείας, που ο Steven Ranger [ο Samuel S. Hinds του Scarlet Street (1945)] τον εξαπατά και χρησιμοποίει. Η εκδίκηση θα έρθει με την συνεργασία του μικροκακοποιού Petty Louie [ο Hobart Cavanaugh του Santa Fe Trail (1940)].

Tower of London (1939)
Ο Mord [ο Boris Karloff του Frankenstein (1931)] είναι ένας βασανιστής που πράττει κατά εντολή του Richard [ο Basil Rathbone του The Hound of the Baskervilles (1939)].

The Climax (1944)
Ο Dr. Friedrich Hohner [ο Boris Karloff του Frankenstein (1931)] από την ζήλεια του, δολοφονεί την τραγουδίστρια MarcellinaJune Vincent του In a Lonely Place (1950)] την οποία και κρατά στο σπίτι του για μια δεκαετία. Όταν εμφανίζετε στο προσκήνιο η Angela Klatt [η Susanna Foster του Phantom of the Opera (1943)] που η φωνή της του θυμίζει την αγαπημένη του, τότε προσπαθεί να την κάνει να σταματήσει να τραγουδά.

The Strange Door (1951)
Ο φυγάς Denis de Beaulieu [ο Richard Wyler του Breakfast at Tiffany's (1961)] παγιδεύεται στο σπίτι του Alain de Maletroit [ο Charles Laughton του Spartacus (1960)] ο οποίος θέλει να τον παντρέψει με την ανιψιά του BlancheSally Forrest του While the City Sleeps (1956)].

The Black Castle (1952)
Ο Ronald Burton, υπό το ψευδώνυμο Richard Beckett [ο Richard Greene του The Hound of the Baskervilles (1939)] πηγαίνει στο κάστρο του Karl von Bruno [ο Stephen McNally του Winchester '73 (1950)]... και έπειτα κοιμήθηκα.

The City of the Dead (1960)
Τους εμπνευσμένους τίτλους αρχής ακολουθεί το κάψιμο της μάγισσας Elizabeth Selwyn [η Patricia Jessel του A Funny Thing Happened on the Way to the Forum (1966)] που το αφηγείται ο καθηγητής Alan Driscoll [ο Christopher Lee του The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)] στους φοιτητές του. Μια από αυτούς, η Nan Barlow [η Venetia Stevenson του Day of the Outlaw (1959)] θα σταλεί στο Whitewood για να κάνει έρευνα σχετικά με τη μαύρη μαγεία. Φοβερή σκηνοθεσία [του John Llewellyn Moxey {Psycho-Circus (1966)}] και ωραία ατμόσφαιρα, κάνουν την ταινία αυτή πραγματικά τρομακτική και ανατριχιαστική.

Panic in Year Zero! (1963)
Ο Harry [ο Ray Milland που σκηνοθέτησε κιόλας], η γυναίκα του Ann [η Jean Hagen του Singin' in the Rain (1952)], ο γιός του Rick [ο Frankie Avalon του Grease (1978)] και η κόρη του Karen [η Mary Mitchel του Dementia 13 (1963)] φεύγουν για ταξίδι, όταν συνειδητοποιούν έπειτα από μια αστραπή πως το τηλέφωνο και το ράδιο δεν λειτουργούν, ενώ τα σύννεφα φέρονται περίεργα.

The Last Man on Earth (1964)
Ο Dr. Robert Morgan [ο Vincent Price του House on Haunted Hill (1959)] είναι ο τελευταίος επιζών στη γη η οποία έχει γεμίσει βαμπίρ. Μια ταινία στην οποία χρωστά πολλά το Night of the Living Dead (1968), όπως και στη νουβέλα I Am Legend του Richard Matheson.

The Blood Beast Terror (1968)
Ένα τέρας κάνει επιθέσεις και δολοφονεί ενώ ο Inspector Quennell [ο Peter Cushing του Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)] ερευνά. Ανατριχιαστική μουσική [του Paul Ferris {Witchfinder General (1968)}] & έξυπνη σκηνοθεσία [του Vernon Sewell {Curse of the Crimson Altar (1968)}].

Blood Thirst (1971)
Κάποιος δολοφονεί καλλονές και πίνει το αίμα τους σε αυτή την ταινία με τα ωραία location.

Bloodsuckers (1972)
Βαμπίρ, σουρεαλισμός, χίπηδες, ναρκωτικά, γυμνό, βιασμοί, και φόνοι, σε αυτή την ταινία που εν μέρει γυρίστηκε στην Ελλάδα και διαθέτει έξυπνο μοντάζ [του Peter Thornton {To Sir, with Love (1967)}] & ωραία σκηνοθεσία [του Robert Hartford-Davis {Carnage (1968)}]. Ίσως ότι πιο ενδιαφέρων έχει γυριστεί ποτέ στη χώρα μας.

The Abominable Dr. Phibes (1971)
Ο Dr. Anton Phibes [ο Vincent Price του House on Haunted Hill (1959)] σχεδιάζει και εκτελεί μερικούς ευφάνταστους φόνους για να ολοκληρώσει μια κατάρα. Ανατριχιαστική ταινία, με εξαιρετική σκηνοθεσία [του Robert Fuest {The Devil's Rain (1975)}] που δίνει βάση στις λεπτομέρειες.

Dr. Phibes Rises Again (1972)
3 χρόνια μετά την εξαφάνιση του, ο Dr. Anton Phibes [ο Vincent Price του House on Haunted Hill (1959)] επιστρέφει με σκοπό να αναστήσει την γυναίκα του.

Coffy (1973)
Η ηρωίδα του τίτλου [η Pam Grier του Jackie Brown (1997)] αρπάζει ένα δίκαννο και τιμωρεί τον υπόκοσμο. Τόνοι γυμνού, σε μια ταινία που είναι καλή, αλλά όχι όσο θα σας έλεγε ο Quentin Tarantino.

Foxy Brown (1974)
Αφού δολοφονούν τον γκόμενο της, η ηρωίδα του τίτλου [η Pam Grier του Jackie Brown (1997)] τα βάζει με τον υπόκοσμο. Μια ακόμα ταινία που είναι καλή, αλλά όχι όσο θα σας έλεγε ο Quentin Tarantino.

Sheba Baby (1975)
Αφού «ανακαινίζουν» και πυροβολούν τον πατέρα της, η ηρωίδα του τίτλου [η Pam Grier του Jackie Brown (1997)] τα βάζει με τον υπόκοσμο. Μια απολαυστική ταινία με πιστολίδι και εκρήξεις.

The Prowler (1981)
Μετά από μια εισαγωγή που λαμβάνει μέρος το 1948 και το φονικό ενός ζευγαριού, περνάμε στο 1980 όταν και ένας μασκοφόρος δολοφόνος με γάντια και πλήρες εξοπλισμό ξεκάνει φοιτητές. Κατά τη διάρκεια της ταινίας μαθαίνουμε στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

The Nail Gun Massacre (1985)
Η ταινία ξεκινά με έναν ομαδικό βιασμό. Έπειτα, μια σειρά φόνων ξεκινά από έναν κρανοφόρο ντυμένο με ρούχα παραλλαγής και έχοντας για όπλο του ένα πυροβόλο καρφιών. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για slasher ή για rape & revenge ταινία, αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αφού ούτε το γυμνό σώζει την κατάσταση.

Chopping Mall (1986)
Ένα εμπορικό κέντρο προσλαμβάνει για την προστασία του από τους κλέφτες ένα τσούρμο ρομπότ τα οποία, τελικά, τείνουν να έχουν δολοφονικές τάσεις.

The Mutations (1974)
Ο καθηγητής Nolter [ο Donald Pleasence του The Great Escape (1963)] ταΐζει ζώα σε σαρκοφάγα φυτά και κάνει περίεργα πειράματα που θα έχουν άσχημες συνέπειες, σε αυτή την ταινία με την όμορφη φωτογραφία [του Paul Beeson {Hawk the Slayer (1981)}].

Halloween II (2009)
Ο Michael Myers [ο Tyler Mane του Halloween (2007)] επιστρέφει, αλλαγμένος, με πιο πολύ μίσος από ποτέ (παρά κίνητρο) με αποτέλεσμα να έχουμε να κάνουμε με σκηνές ανεπανάληπτης αηδίας. Στο ίσως πιο βίαιο κεφάλαιο της σειράς, ο Rob Zombie [Halloween (2007)] έχει και πάλι πρόβλημα στο σενάριο (σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες μιλάνε με τον ίδιο τρόπο), αλλά παρουσιάζεται εξελιγμένος ως σκηνοθέτης, με τα πλάνα του και τη δημιουργία suspense. Επίσης, η φωτογραφία του Brandon Trost [Crank: High Voltage (2009)] είναι απίστευτή.

I Spit on Your Grave (2010)
Η Jennifer Hills [η Sarah Butler του Flu Bird Horror (2008)] είναι μια συγγραφέας που πάει να μείνει σε μια βίλλα στη μέση του πουθενά ώστε να γράψει την δεύτερη νουβέλα της. Εκεί βιάζεται από τους ντόπιους και πρέπει να πάρει τον νόμο στα χέρια της, σε αυτή την ταινία που είναι μια από τις πιο βίαιες της δεκαετίας. Η original ομώνυμη ταινία είναι και εκθειάζεται ως ένα φεμινιστικό μανιφέστο, για το συγκεκριμένο remake είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Sherlock Holmes (2009)
Ο κακός Lord Blackwood [ο Mark Strong του Stardust (2007)] δολοφονείται από το κράτος και επιστρέφει από τον τάφο για να βάλει σε δράση το διαβολικό του σχέδιο. Ο Sherlock Holmes [ο Robert Downey Jr. του Natural Born Killers (1994)] και ο Dr. John Watson [ο Jude Law του The Aviator (2004)] θα προσπαθήσουν να λύσουν την υπόθεση. Εκπληκτική φωτογραφία [του Philippe Rousselot {Big Fish (2003)}], αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο βαρετό (και η ταινία τόσο μεγάλη σε διάρκεια) που δεν άντεξα να την δω μέχρι το τέλος. Κάθε φορά που βλέπω κάποιο film παραγωγής major studio συνειδητοποιώ γιατί δεν το συνηθίζω.

The Resident (2011)
Στη Νέα Υόρκη μετακομίζει η Juliet DevereauHilary Swank του Buffy the Vampire Slayer (1992)] όπου βρίσκει ένα φθηνό διαμέρισμα και έναν περίεργο ιδιοκτήτη [ο Jeffrey Dean Morgan του Watchmen (2009)] μαζί με τον εξίσου περίεργο παππού του [ο Christopher Lee του The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)]. Επιτέλους μια ταινία από την Hammer μετά από τόσα χρόνια.

Thriller: A Cruel Picture (1974)
Αφού έχασε την φωνή της έπειτα από έναν βιασμό η Madeleine [η Christina Lindberg του Sex and Fury (1973)] γνωρίζει τον Tony [ο Heinz Hopf του Fanny and Alexander (1982)] ο οποίος την εθίζει στα ναρκωτικά και την βγάζει στο κλαρί. Η πρωταγωνίστρια επιτίθεται στον πρώτο πελάτη και η τιμωρία του της είναι να της βγάλουν το ένα μάτι. Έπειτα μαθαίνει οδήγηση, πολεμικές τέχνες και σκοποβολή για να οργανώσει την βάναυση εκδίκηση της. Θεαματική ταινία, με θαυμάσια φωτογραφία [του Andreas Bellis {Blind Date (1984)}] και ποιητική σκηνοθεσία [του Bo Arne Vibenius, ο οποίος έγραψε και το σενάριο και έκανε και την παραγωγή.].

My Soul to Take (2010)
Αφού σκότωσε 7 ανθρώπους και τη γυναίκα του, 16 χρόνια μετά ο ripper (ή κάποιος μιμητής του) επιστρέφει για να σκοτώσει μια ομάδα νέων.

Death Race 2 (2010)
Στο κοντινό μέλλον οι ιδιωτικές φυλακές μεταδίδουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα Death Match στο οποίο κατάδικοι προσπαθούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. Όταν τα νούμερα τηλεθέασης πέσουν, τότε αποφασίζεται η αναβάθμιση του παιχνιδιού σε αγώνες αυτοκινήτων με όπλα.

A Nightmare on Elm Street (2010)
Μια ομάδα νέων βλέπουν τον τρομακτικό Freddy Krueger [ο Jackie Earle Haley του Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993)] στον ύπνο τους, ο οποίος αρχίζει να τους δολοφονεί έναν-έναν, σε αυτό το πιστό remake.

Paranormal Activity (2007)
Ένα ζευγάρι [ο Micah Sloat και η Katie Featherston] παίρνει μια κάμερα για να… καταγράψει παραφυσικά φαινόμενα στο σπίτι του, σε αυτή τη βαρετή ταινία.

Paranormal Activity 2 (2010)
Όταν μια οικογένεια βρίσκει το σπίτι της διαλυμένο, τότε βάζει κάμερες ασφαλείας σε όλους τους χώρους του, σε αυτή την ταινία που ξεκινά ως prequel και τελειώνει ως sequel. Μια ταινία τρόμου για τη γενιά του Big Brother, που προκαλεί άθελα της γέλια. Το πρώτο film ήταν κακό, αλλά αυτό ξεπέρασε κάθε όριο, αφήνοντας όμως ανοιχτό ενδεχόμενο για sequel της προκοπής. Μιλώντας όμως για αυτά, δεν θα προτιμούσαμε να δούμε περισσότερο Freddy Krueger ή Jason Voorhees;

The Wolfman (2010)
Ένας λυκάνθρωπος σκοτώνει κόσμο και ο Lawrence Talbot [ο Benicio Del Toro του Sin City (2005)] σπεύδει να ερευνήσει. Ωραία φωτογραφία [του Shelly Johnson {Jurassic Park III (2001)}], αλλά το αποτέλεσμα είναι βαρετό και η ταινία τεράστια σε διάρκεια. Το αυθεντικό film [The Wolf Man (1941)] «γέννησε» μερικά sequel και spin-off, αυτό τι θα καταφέρει;

Evil Toons (1992)
Ο Burt [ο Dick Miller του Gremlins (1984)] πηγαίνει ένα τσούρμο καθαρίστριες σε ένα σπίτι για να κάνουν τη δουλειά τους, εκεί ανακαλύπτουν ένα σεντούκι με μια νεκροκεφαλή και ένα μαχαίρι. Σύντομα, ο Gideon Fisk [ο David Carradine του Kill Bill: Vol. 1 (2003)] θα τους δώσει ένα βιβλίο από το οποίο θα βγει ένα cartoon με διαβολικές διαθέσεις. Το γυμνό δεν σώζει την κατάσταση.

The Sadist Has Red Teeth (1971)
Είναι ή όχι ο πρωταγωνιστής βαμπίρ; Σουρεαλισμός, ψυχεδέλεια, και γυμνό έχουν ως αποτέλεσμα ένα film υπεράνω σχολιασμού.

Forbidden Paris (1970)
Φακίρηδες, τραβεστί, ψυχεδέλεια και γυμνό σε αυτό το shockumentary.

Alice in Wonderland (2010)
Η Alice Kingsley [η Mia Wasikowska του Defiance (2008)] βλέπει εφιάλτες και σύντομα καταλήγει σε έναν φανταστικό κόσμο. Δυστυχώς η ταινία δεν είναι φανταστική, αλλά μια βαρετή digital σαβούρα. O Tim Burton, ο σκηνοθέτης των μέτριων μικρού μήκους ταινιών και τηλεοπτικών (1979 – 1987), των αξεπέραστων αριστουργημάτων (1988 - 1998) συνεχίζει ένα σερί (από το 1999 ως σήμερα) κακών film. Δεν βαριούνται να γυρίζουν ταινίες σε green screen;

The Slumber Party Massacre (1982)
Στο στόχαστρο ενός δολοφόνου με τρυπάνι έχει μπει μια ομάδα νέων. Παρά το άφθονο γυμνό, θα προτιμήσουμε το The Driller Killer (1979) του Abel Ferrara.

Slumber Party Massacre II (1987)
Η μόνη επιζών, η Courtney Bates [η Crystal Bernard του Gideon (1999)] βλέπει [προφανώς επηρεασμένη από το A Nightmare on Elm Street (1984)] εφιάλτες (flashback από την πρώτη ταινία και καινούργιες σκηνές), ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και για μια συναυλία με την μπάντα της, ως που ο δολοφόνος επιστρέφει. Ωραία φωτογραφία [του Thomas L. Callaway {Critters 3 (1991)}], έξυπνη σκηνοθεσία [της Deborah Brock, η οποία έγραψε και το σενάριο και έκανε και την παραγωγή με τον Don Daniel {Uncle Sam (1997)}] και αρκετό γυμνό.

Slumber Party Massacre III (1990)
Οι φόνοι με το τρυπάνι ξεκινούν και πάλι σε αυτή την ταινία με το γυμνό εν αφθονία.

The Sinister Eyes of Dr. Orloff (1973)
Η Melissa Comfort [η Montserrat Prous του Diary of a Nymphomaniac (1973)] έχει εφιάλτες (που συμπεριλαμβάνουν και cameo του Jesus Franco) και ο ψυχίατρος Orloff [ο William Berger του Face to Face (1967)] καλείτε να την εξετάσει, ο οποίος όμως έχει διαφορετικά, διαβολικά σχέδια. Ελάχιστο γυμνό, αλλά ονειρική σκηνοθεσία [του Jesus Franco, ο οποίος έγραψε και την ιστορία, το σενάριο και τη μουσική] με εξαιρετικά μονοπλάνα.

Vampira: The Movie (2006)
Την ιστορία της ηθοποιού Vampira [επικεντρώνοντας στον ρόλο της ως τηλεοπτική παρουσιάστρια και πρωταγωνίστρια του Plan 9 from Outer Space (1959)] διηγούνται η ίδια, η Julie Strain [Tales from the Crapper (2004)], η Debbie Rochon [Tromeo and Juliet (1996)], ο Jerry Only [Bruiser (2000)] και ο απολαυστικός Sid Haig [Kill Bill: Vol. 2 (2004)] μεταξύ άλλων. Όχι τόσο καλό ντοκιμαντέρ όσο θα μπορούσε να είναι, καθώς θα μπορούσαν να χειριστούν με περισσότερο σεβασμό θρύλους του ανεξάρτητου κινηματογράφου όπως ο Edward D. Wood Jr., η μουσική πάντως είναι εξαιρετική.

The Wild World of Ted V. Mikels (2008)
Βίος και πολιτεία του θρύλου του ανεξάρτητου κινηματογράφου Ted V. Mikels [Girl in Gold Boots (1968)], με συνεντεύξεις με τον ίδιο, την Tura Satana [Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)] και την Shanti [Mark of the Astro-Zombies (2002)] μεταξύ άλλων, καθώς και αφήγηση από τον John Waters [Inside Deep Throat (2005)]. Μου άρεσε το ότι δώσανε ίσο χρόνο σε όλες τις περιόδους της καριέρας του.

The Lovely Bones (2009)
Η Susie SalmonSaoirse Ronan του Atonement (2007)] δολοφονείται από τον George Harvey [ο Stanley Tucci του A Life Less Ordinary (1997)], σε αυτή την ταινία με την φανταστική φωτογραφία [του Andrew Lesnie {The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)}] και τα ατελείωτα ενοχλητικά voice over. Ο κάποτε [1987 - 1998] ήρωας του ανεξάρτητου κινηματογράφου Peter Jackson μας έχει ζαλίσει τα τελευταία χρόνια [1999 - σήμερα] με ταινίες που διαρκούν πάνω από δύο ώρες και με αυτή να είναι με διαφορά η χειρότερη του. Πως αντέχω και βλέπω τέτοιες ταινίες; Πως θα αντέξω να δω το The Hobbit: An Unexpected Journey (2012);

[Rec] ² (2009)
Το sequel αυτό συνεχίζει από εκεί που τελείωσε η πρώτη ταινία. Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων μαζί με έναν παπά (καθώς έχουμε τελικά να κάνουμε με δαιμονισμένους και όχι ζόμπι) και αρκετές κάμερες μπαίνουν στην πολυκατοικία του προβλήματος, για να πάρουν αίμα ώστε να βρούνε το αντίδοτο. Το πρώτο film είναι ίσως η καλύτερη Ισπανική ταινία που έχει γυριστεί ποτέ, αυτό το sequel παρότι είναι πιο τολμηρό, μας αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κάνεις πάντα καλλιτεχνικά επιτυχημένα franchise με το ίδιο trick.

The Crazies (2010)
Ένα αεροπλάνο με μολυσμένο φορτίο πέφτει στο ποτάμι που παρέχει νερό στους κατοίκους μιας μικρής Αμερικανικής πολιτείας, οι οποίοι σύντομα αρχίζουν και συμπεριφέρονται περίεργα, έχοντας δολοφονικές τάσεις, ενώ παράλληλα κάθε μέσω επικοινωνίας έχει σταματήσει να λειτουργεί. Η επική αυτή υπερπαραγωγή [των Michael Aguilar {The Departed (2006)}, Rob Cowan {Righteous Kill (2008)} και Dean Georgaris {What Happens in Vegas (2008)}] είναι η ταινία της χρονιάς & διαθέτει εξαιρετική φωτογραφία [του Maxime Alexandre {The Hills Have Eyes (2006)}], ενώ έχουμε να κάνουμε και με μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου το remake είναι ανώτερο του original.

Astro Zombies: M3 - Cloned (2010)
Ο στρατός θέλει να κάνει κλώνους των τεράτων του τίτλου προς όφελος του. Μετά το The Astro-Zombies (1968) και το Mark of the Astro-Zombies (2002) ο Ted V. Mikels (που ήταν, είναι και θα είναι ένας θρύλος του ανεξάρτητου κινηματογράφου) επιστρέφει με ένα διασκεδαστικό sequel, που σε αντίθεση με τις προηγούμενες ταινίες έχει αρκετό build-up και σενάριο, μέχρι που στο τελευταίο μισάωρο γίνετε της πουτάνας!

Paula-Paula (2010)
Η Paula [η ακαταμάχητα sexy Paula Davis που προτείνω να γίνει η νέα μούσα του Jesus Franco] ξυπνά και ανακρίνετε από την Lina Romay [Wanda, the Wicked Warden (1977)]. Άλλο ένα captivating λεσβιακό μανιφέστο από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Jesus Franco [Vampiros lesbos (1971)], που αποτελεί την καλύτερη δουλειά του της δεκαετίας και είναι ένα έργο τέχνης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε. Η θέση του είναι σε εκθέσεις και όχι στους κινηματογράφους.

Χρήστος Μουρούκης